neprihlásený návštevník | webfilter: vypnutý |

vyhľadaj  

zobraziť všetky fotografie týždňa
Loiseleuria procumbens
autor: Majco Mokráň




WWW.PRE-NAKUPOVANIE.SK - Najbližšie predajne. Otváracie hodiny a kontaktné informácie vašich obľúbených predajní, obchodov alebo prevádzok. Vyhľadávanie na mape. Zoznam firiem. Mestá Slovenska.



Atlas vtáctva ( vtáky žijúce na území Slovenska )

Podstránky:
• "Zoznam ohrozených druhov vtákov Slovenska"
• "Aktualizovaný kompletný zoznam druhov vtákov SR" (11.04.2009)

Zoznamy poskytol: SOVS

prehľad NVD
vedecké radenieslovenské radenielen druhy s fotkouvšetky druhy
[A] - B - C - D - E - F - G - H - I - J - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - X

 FOTOGRAFICKÝ URČOVACÍ KĽÚČ (zobrazí prehľad čeľadí)
Aythya ferina

chochlačka sivá

 

Rad: Anseriformes
Čeľaď: Anatidae
Rod: Aythya
Zmapovaný výskyt druhu - Slovenská republika
Legenda:

Kliknutím na konkrétny záznam (bodku), si zobrazíte podrobnosti o zmapovanom údaji. Prístup k údajom chránených druhov riešia administrátori.

- záznam má exsikát
- záznam bez exsikátu


Všetky fotografie druhu 1 [2] ďaľšia



štefan Brunczlík

RE: [2]



štefan Brunczlík

RE: [2]



štefan Brunczlík



štefan Brunczlík



štefan Brunczlík



štefan Brunczlík

RE: [3]



gabriel melko



gabriel melko

neviem nechcelo mi to vyhladat, dufam ze nazov je spravny, za pochopenie dakujem

gabriel melko

RE: [1]



štefan Brunczlík

RE: [1]

Krizenec Aythya ferina a Aythya nyroca

Martin Šabík

RE: [2]

samička

štefan Brunczlík

RE: [3]



Ján Sečianský

RE: [4]



Michal Richter

RE: [7]

 V strednej Európe je miestami jednou z najhojnejších potápavých kačíc. U nás sa objavuje hlavne pri sťahovaní a v zime, no často aj zahniezdi v oblastiach južného a východného Slovenska. Dosahuje veľkosť 42 - 48 cm a hmotnosť  700 - 1200 g.  Káčer je v svadobnom perí nezameniteľný - má hrdzavočervenú hlavu, čiernu hruď a sivé telo a chrbát. Oči jasnočervené a čierny zobák s modrosivým priečnym pásom. Samica je nevýrazne hnedastá, na chrbte priečne vlnkovaná. Chochlačky sú spoločenské vtáky, ktoré sa väčšinu roka zdržiavajú v malých kŕdľoch. Žijú výlučne na vode a na breh vystupujú zriedka. Ich rastlinná a živočíšna potrava pozostáva z vodných rastlín, rias, semien, bobuli, korienkov, pukov a vodných bezstavovcov. Za potravou sa často potápajú do hĺbky až 4 m, pričom pod vodou vydržia asi 20 sekúnd. Obdobie hniezdenia sa začína v máji. Hniezdo býva umiestnené v hustom tŕstí vždy v blízkosti vody. Samička znáša 5 - 10 svetlo zelených vajec, ktorých inkubácia trvá 24 - 27 dní. Mláďatá sa začínajú potápať už v prvom dni života a po 8 - 9 týždňoch sa úplne osamostatňujú.

Erik Müller

RE: [6]


Všetky fotografie druhu 1 [2] ďaľšia
Copyright © 2004-2012 FotoNet, všetky práva vyhradené. Optimalizované pre Mozilla Firefox.